• 210-2532572
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
APOZIMIWSI TILERGASIAS

Ύψος αποζημίωσης για εξοπλισμό Τηλεργασίας

Yψος της αποζημίωσης που θα καταβάλλουν οι εργοδότες για εξοπλισμό και τηλεπικοινωνίες στους τηλεργαζόμενους.

Οδηγίες για το ύψος της αποζημίωσης που θα καταβάλλουν οι εργοδότες για εξοπλισμό και τηλεπικοινωνίες στους τηλεργαζόμενους.

 

  • Την Τηλεργασία την χρησιμοποιούν σήμερα πολλές εταιρίες και με την αύξηση των κρουσμάτων είναι πολύ πιθανό να ξαναδούμε υποχρεωτική την εφαρμογή της σε ποσοστό (%) επί του συνόλου των εργαζομένων.

 

  • H Hellecon Services σας ενημερώνει για το ύψος της αποζημίωσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας που θα καταβάλλουν οι εργοδότες για το χώρο, τον εξοπλισμό και την επικοινωνία στους τηλεργαζόμενους

 

(Καθορισμός του ελάχιστου κόστους της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4808/2021)

Το ελάχιστο ύψος της μηνιαίας αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους με τηλεργασία για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας τους, καθορίζεται κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4808/2021 για την προστασία της εργασίας, ως εξής:

  • Χρήση οικιακού χώρου εργασίας : 13,00 € /μήνα
  • Κάλυψη κόστους τηλεπικοινωνιών : 10,00 € /μήνα
  • Κάλυψη κόστους συντήρησης εξοπλισμού : 5,00 € /μήνα

Σύμφωνα με την απόφαση, η αποζημίωση για το κόστος των τηλεπικοινωνιών δεν καταβάλλεται, εάν ο εργοδότης το καλύπτει απευθείας μέσω χωριστής σύμβασης με τον πάροχο διαδικτύου (κινητής και σταθερής τηλεφωνίας)

Αντίστοιχα, δεν καταβάλλεται η αποζημίωση για την συντήρηση του εξοπλισμού εάν οι συσκευές παρέχονται από τον εργοδότη.

Η απόφαση ορίζει ρητά ότι η αποζημίωση δεν επιτρέπεται να καταβάλλεται αντί αμοιβής του εργαζόμενου, καθώς αποτελεί δαπάνη.

Σύμφωνα με τον Νόμο για την προστασία της εργασίας (Αρθρο 67), οι σχετικές δαπάνες δεν αποτελούν αποδοχές αλλά εκπιπταία δαπάνη για τον εργοδότη και δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο ή τέλος, ούτε οφείλονται επ’ αυτών ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη ή εργαζομένου.

Τέλος, προβλέπεται ότι εάν η τηλεργασία παρασχεθεί για λιγότερες από 22 ημέρες/μήνα, τότε θα καταβάλλεται στον εργαζόμενο το 1/22 των δαπανών του που ισύουν ανά περίπτωση ανά ημέρα εργασίας.

 Σημείωση : Η υποχρέωση κάλυψης με Τεχνικό Ασφαλείας ισχύει και για τους τηλεργαζόμενους, σύμφωνα με τον Ν. 3850/2010

 

Για όποια πληροφορία ή ενημέρωση χρειαστείτε καλέστε στα γραφεία μας

 

Loading...

 

 Οικονόμου Κ. 

Μanaging Partner

 

Σχετικά Άρθρα


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
© 2023 Hellecon Services. All Rights Reserved.