• 210-2532572
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
covid-19 mask distance

ΦΕΚ 31-7-20 Νέοι Κανόνες Τήρησης Αποστάσεων λόγω Covid-19

Επισυνάπτεται η Κ.Υ.Α - ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3165 της 31-07-20 η οποία αφορά σε Κανόνες τήρησης αποστάσεων

και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Α) περιέχει κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.α. από την 1.8.2020 μέχρι και την 31.8.2020 (άρθρο 30§1 της νέας ΚΥΑ).

Β) επαναλαμβάνει ότι στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων πάσης φύσεως, πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων (άρθρο 1§3 της νέας ΚΥΑ).

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48967 ΚΥΑ που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ 3162 Β, στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων πάσης φύσεως, πέραν της τήρησης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, είναι υποχρεωτική και η χρήση μη ιατρικής μάσκας όταν υπάρχει επαφή με το κοινό*, καθώς και στους ανελκυστήρες.

* Δεδομένου ότι η έννοια «επαφή με το κοινό» είναι αρκετά αόριστη, κατά τη γνώμη μας, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να θεωρείται «κοινό» κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν είναι εγγεγραμμένο στον πίνακα προσωπικού της εργοδότριας εταιρείας ή / και των εταιρειών με τις οποίες υπάρχει μόνιμη συνεργασία του εργοδότη (π.χ. εργολάβοι εταιρείες φύλαξης, καθαρισμού, παροχής μονίμων υπηρεσιών κ.ο.κ.).

Κατά συνέπεια, εάν στους χώρους γραφείων ή / και στις λοιπές εγκαταστάσεις του εργοδότη εισέρχονται πρόσωπα που δεν είναι εγγεγραμμένα στους πίνακες προσωπικού (όπως προσδιορίζονται ανωτέρω), μάσκες θα πρέπει να φέρουν τόσο τα πρόσωπα αυτά, όσο και οι εργαζόμενοι του εργοδότη που τα υποδέχονται και συνεργάζονται μαζί τους.

Loading...


Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Hellecon Services είναι εταιρία με 17+ χρόνια εμπειρίας σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και όλους τους σχετικούς κανονισμούς. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους υπαλλήλους σας, εξοικονομώντας σας χρήματα και αποφεύγοντας τυχόν ποινές και πρόστιμα από τον ΣΕΠΕ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!© 2023 Hellecon Services. All Rights Reserved.