• 210-2532572
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρέχουσα Ενημέρωση

Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο από τη Hellecon Services

FEK COVID-19 People Protect

ΦΕΚ 793 της 27 Φεβ 21 Έκτακτα μέτρα προστασίας COVID-19


από τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας, που τίθενται σε ισχύ για τη Λευκάδα λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
· ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
- Υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας
- Εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου και αυτοί για τους οποίους ισχύουν ειδικότερες διατάξεις.
· ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ / ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
- Περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί καθημερινά (από Δευτέρα έως Κυριακή).
- Μετακίνηση εργαζομένων με το σχετικό έγγραφο από το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, με τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.
- Κατ΄εξαίρεση μετακίνηση πολιτών επιτρέπεται με χρήση SMS (ή με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο στο forma.gov.gr) ΜΟΝΟ για τους γνωστούς 6 λόγους και με τις προϋποθέσεις που ισχύουν.
- Απαγόρευση παραμονής πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.
- Απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων (δηλ. εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας), με εξαίρεση:
§ λόγοι υγείας,
§ από και προς την εργασία,
§ εφάπαξ επιστροφή στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,
§ μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων
§ εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο,
§ μετακίνηση με επιστροφή, εντός 72 ωρών, φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει ακίνητο, για τη μεταφορά οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας.
· ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ / ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΧΩΡΟΙ
- Αναστολή, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, για συναθροίσεις, δημόσιες εκδηλώσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, παραστάσεις, συναυλίες, συνέδρια, εκθέσεις, γυμναστήρια, παιδότοποι, παιδικές χαρές, κλπ.
- Εξαιρούνται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131).
- Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και συναντήσεις εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του 1,5 m και με τη συμμετοχή έως 7 ατόμων.
· ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία:
§ βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί
§ νηπιαγωγεία,
§ δημοτικά σχολεία,
§ ολοήμερα σχολεία,
§ γυμνάσια (μη συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις),
§ σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
- Αναστολή διαζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας:
§ λύκεια, ΙΕΚ, ΑΕΙ,
§ φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, λοιπές εκπαιδευτικές δομές της Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/ 31.10.2020 (Β’ 4810)
§ δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (ωδεία, σχολές χορού, σχολές καλών τεχνών, σχολές υποκριτικής, κλπ.)
· ΑΓΟΡΑ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ
§ Αναστολή λειτουργίας.
- Εστίαση
§ Αναστολή λειτουργίας για την εστίαση (εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, κλπ.).
§ Εξαιρούνται οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων.
§ Εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά.
- Καταστήματα τροφίμων (super markets, mini markets, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κλπ.) καθαριστήρια pet shops, καπνοπωλεία
§ 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
§ Απόσταση 1,5 m μεταξύ των ατόμων.
§ Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων, απόσταση 2 m μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
- Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ, περιποίηση νυχιών, κλπ.)
§ 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.
§ 2 m μεταξύ των θέσεων εργασίας.
§ Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού.
§ Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο.
- Λιανεμπόριο
§ ΜΟΝΟ ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό εμπόριο (εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας) για παράδοση κατ’ οίκον (e-shop) ή για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
§ Κατ’ εξαίρεση, επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλεία, επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).
§ Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 17:30.
§ Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες.Loading...


Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Hellecon Services είναι εταιρία με 17+ χρόνια εμπειρίας σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και όλους τους σχετικούς κανονισμούς. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους υπαλλήλους σας, εξοικονομώντας σας χρήματα και αποφεύγοντας τυχόν ποινές και πρόστιμα από τον ΣΕΠΕ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!Σχετικά με Τρέχουσα Ενημέρωση

ERGANI FEK 4766 DILOSI COVID TEST

Υποχρεωτική Δήλωση διαγνωστικών test στο ΕΡΓΑΝΗ από εργοδότες

Υπεύθυνη Δήλωση που θα πρέπει να κάνουν οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ στο ΕΡΓΑΝΗ και αφορά τα διαγνωστικά test που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι για τον SARS-CoV-2

covid 19 ektakta metra FEK 3 Okt 21

ΦΕΚ 4577 3 Οκτωβρίου 21 έκτακτα μέτρα έως 11 Οκτωβρίου

Έκτακτα μέτρα για COVID-19 με ισχύ από 4 εώς 11 Οκτωβρίου 2021

covid 19 public health

Μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

covid 19 mandatory vaccine

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός και 5 ακόμα κατηγορίες Εργαζομένων

Πέντε νέες κατηγορίες εργαζoμένων προστίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, χθες Παρασκευή 27 Αυγούστου.

© 2021 Hellecon Services. All Rights Reserved.